In dit artikel

Misschien wel het krachtigste onderdeel van onze tekentool, het visueel en tastbaar maken van het tuinontwerp, bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met hoogteverschillen. Misschien zitten ze van nature al in jouw perceel, of wil je ze juist creรซren in het nieuwe tuinontwerp. Bijvoorbeeld door een vijver te maken met ernaast een verhoogd terras. In onze online tekentool kun je eenvoudig werken met hoogteverschillen รฉn kun je ze ook in vanuit het tuinontwerp in 3D visueel en tastbaar maken. Neem het laagste punt van de tuin als 0-punt. 

Video: maak het tuinontwerp visueel en tastbaar in 3D

Bekijk in de video hoe je hoogteverschillen kan instellen en in 3D kan bekijken.

Tip
Als je met hoogteverschillen werkt, is het goed om het ontwerp niet alleen van bovenaf te beoordelen. Klik op โ€˜First Person Cameraโ€™ om (virtueel) door je ontwerp te wandelen. 

Waar?
Klik op 3D voor de 3D-wereld. Bepaald de kijkrichting en zoom in door te scrollen. Met de rechtermuisknop verschuif je het beeld. Rechtsboven in beeld zie je de knop om naar de First Person Camera te gaan. Door simpelweg de letter W in te drukken, โ€˜wandelโ€™ je vervolgens virtueel naar voren. Je ziet duidelijk welke delen van de tuin hoger liggen en welke lager. Veel kijkplezier!

Handig!
Je kunt in 3D ook de zon en schaduw simuleren voor een realistische weergave van de tuin op elk moment van de dag. Bekijk de bovenstaande video met extra instructies en haal het meest uit deze handige functionaliteit.

Video: first person camera en wandel 3D door je tuin

Bekijk in de video hoe je in 3D door jouw tuin kan wandelen.

Leaf5Leaf6