In dit artikel

Hoe kan ik zelf mijn verlichtingsplan maken?

Een tuin gaat pas echt leven met de juiste verlichting. Een geheel nieuwe functionaliteit in garDsign is de Verlichtingsplanner. Met deze garDsign-tool kun je in enkele stappen vanuit het tuinontwerp zelf een uitgebreid verlichtingsplan tekenen. Dit maakt je tuinontwerp helemaal af. 

Bekijk de video hoe je een verlichtingsplan kan samenstellen en genereren.

Tip

In het verlichtingsplan kun je zowel functionele verlichting als sfeerverlichting aanbrengen. Let bij het plaatsen van de verlichting in het tuinontwerp ook op de zichtlijnen vanuit het huis. In het online tekenprogramma kun je eenvoudig switchen van kijkrichting: noord, zuid, oost, west en bovenaanzicht. 

Waar?

De verlichtingstool vind je onder β€˜Weergave’ en dan β€˜Verlichting’. Je kunt met één klik een voeding toevoegen en lampen plaatsen waar je wilt. Heb je jouw verlichtingsplan klaar? Dan rolt er vanzelf een kabelplan Γ©n bestellijst uit voor je tuinverlichting. En, heel handig: in ons tuinontwerp-programma vind je de Productbibliotheek. Hierin staan niet alleen duizenden afbeeldingen van bomen, planten en bestrating, maar je kunt ook kiezen uit talloze verschillende soorten verlichting.

Handig!

Benieuwd wat het effect is van je ontwerp? De online ontwerptool heeft een 3D-functie waarmee je als het ware een voorproefje krijgt en een digitale wandeling door je nieuwe tuin maakt. Denk trouwens niet alleen aan een verlichtingsplan voor de achtertuin als je bezig bent in het programma garDsign. Ook de voortuin en oprit verdienen een goed verlichtingsplan. 

Leaf5Leaf6