In dit artikel

Hoe kan ik mijn tuinontwerp printen op schaal?

Heb je jouw tuinontwerp klaar of wil je het tussentijds aan iemand laten zien? In onze online tekentool zit ook een functionaliteit om jouw tuinontwerp te printen op schaal. Dit kan zowel in 2D als in 3D. De schaal geeft de verhouding aan tussen de werkelijkheid en jouw tekening. Als je jouw bestand gaat printen, kun je de schaal en weergave instellen. Er wordt op basis van het gemaakte tuinontwerp een passende afdruk gegenereerd van je huidige weergave-keuzes.  

Video: tuinontwerp printen op schaal

Bekijk de video om de printmogelijkheden te zien van jouw tuinontwerp.

Tip
Een schaal van 1 op 100 wil zeggen dat één centimeter in de tekening in het echt honderd centimeter is. De schaal aanpassen kan zowel in de tekening als links in het menu. In het linker menu kun je kiezen voor diverse schaalgroottes, waaronder natuurlijk ook 1 op 100.

Waar?
Ga naar β€˜Bestand’, klik vervolgens op β€˜Printen’. Je kunt vervolgens de gewenste instellingen, schaal en weergave kiezen. Tijdens het afdrukken zie je dat de schaal verandert op basis van de paginagrootte die jij kiest.

Handig!
Met instellingen kunnen maatlijnen, tekst-labels, legenda, afbeeldingen et cetera aan- of juist uitgeschakeld worden. Bekijk de bovenstaande video met extra instructies en leer hoe je jouw tuinontwerp op schaal kan printen.

Leaf5Leaf6