In dit artikel

Hoe gebruik ik de PlantenEncyclopedie en plantenzoekmachine?

Ben je een tuin aan het ontwerpen en zoek je bepaalde planten, bomen en struiken die passen bij dit ontwerp? Gebruik de planten zoekmachine: een unieke, geavanceerde zoekmachine voor planten en bomen. Je tikt eenvoudig je wensen in zoals de naam van een plant of een eigenschap, bijvoorbeeld winterhard, wintergroen of vijverplant. Vervolgens kun je de resultaten bekijken en de planten met elkaar vergelijken. Dankzij de PlantenEncyclopedie in de online tekentool kun je een nauwkeurig beplantingsplan opstellen. Hiermee kun je precies zien hoe de door jou gekozen planten in het tuinontwerp tot zijn recht komen. 

VIDEO; PlantenEncyclopedie en plantenzoekmachine

Bekijk in de video hoe je een plant met eigenschappen kan opzoeken in de plantenzoeker.

Tip
De afbeeldingen van de planten die je opzoekt in de PlantenEncyclopedie kun je eenvoudig aan je moodboard of tuinontwerp toevoegen. Klik op ‘Bewerken’, vervolgens op ‘Webshop afbeelding’ en tot slot op ‘Afbeelding toevoegen’. 

Waar?
Bovenaan in het menu klik je op ‘Producten’, vervolgens op ‘PlantenEncyclopedie’. Je kunt vervolgens op naam zoeken, maar ook op een term of een eigenschap zoals de bloeitijd.

Handig!
Je maakt eenvoudig een beplantingslijst aan. Bekijk de bovenstaande video met extra instructies en haal het meest uit de handige en complete PlantenEncyclopedie en -zoekmachine.

Leaf5Leaf6