In dit artikel

Hoe kan ik een moodboard in m’n tuinontwerp maken?

Je hebt vast al een beetje in je hoofd hoe jullie droomtuin eruit moet komen te zien. Misschien wil je een strakke vijver, een loungeterras en een leuke speelplek voor de kinderen. Ga je voor een natuurlijke sfeer, een moderne look of hou je juist van veel kleur in de tuin? Om een goed beeld te krijgen van de wensen, is het handig om een moodboard in jouw tuinontwerp te maken. De tijd dat je hiervoor foto’s uit tijdschriften knipte en op een stuk karton knipte, is echt voorbij. Want in ons online tuinontwerp programma maak je een moodboard eenvoudig digitaal! Er zijn meerdere manieren om dat te doen. Een simpele manier is door te klikken op ‘webshop afbeelding’ onder de button ‘bewerken’. Zoek vervolgens naar bepaalde planten, bomen of producten, zoals verlichting. Bekijk de resultaten en voeg de afbeelding aan je tuinontwerp toe.

Video: moodboard in tuinontwerp maken

Bekijk in de video hoe je een moodboard kan maken in jouw tuinontwerp.

Tip
Het is ook mogelijk om een print te maken van je hele tuinontwerp. Kies eerst voor een schaal van 1 op 100 en klik dan op ‘bestand’ en vervolgens op ‘printen’. Zo maak je een screenshot van jouw tekening. Deze afbeelding kun je eenvoudig bewaren en bijvoorbeeld mailen naar anderen. 

Waar?
Klik op ‘webshop afbeelding’ onder de button ‘bewerken’ en zoek naar planten of producten. Voeg de afbeeldingen van je keuze aan je tuinontwerp toe. 

Handig!
De webshop afbeeldingen zijn handig ingedeeld in diverse categorieën, zoals ‘water’, ‘verharding’, ‘buitenleven’, ‘speel’, ‘groen’, ‘bomen’ et cetera. Bekijk de bovenstaande video met extra instructies over het toevoegen en importeren van afbeeldingen en haal het meest uit deze handige functionaliteit.

Leaf5Leaf6