In dit artikel

Hoe kan ik de bewatering in mijn ontwerp toevoegen?

Zonder water geen leven. Dat geldt natuurlijk ook voor de tuin! Om je planten goed te verzorgen, is een bewateringsplan van belang. Je rekent in dit plan uit hoeveel waterpunten er nodig zijn om de tuin optimaal te kunnen voorzien van water. In ons online tekenprogramma is een handige bewateringstool toegevoegd en kun je eenvoudig waterpunten in de tekening toevoegen. Importeer je kavel met de luchtfoto. Teken de besproeibare oppervlakken, zoals de borders en bloembakken, de moestuin en het gazon. Voeg vervolgens de bewatering toe, zoals sproeiers of een waterpunt.

Video: uitleg bewateringsplan

In de video leggen we uit hoe je beregeningsplan kan samenstellen vanuit het ontwerp.

Tip
Hoe je een bewateringsplan kunt berekenen voor jouw tuin? Simpel! Je hoeft alleen maar te weten wat de waterdruk is, dus hoeveel liter water er uit de kraan komt per minuut. En of er een sloot of bron bij de tuin aanwezig is. Die waardes voer je in, en met een paar drukken op de knop is de hele tuin digitaal voorzien van beregening. Je hebt dan precies het juiste aantal sproeiers die optimaal werken voor de oppervlakte van jouw tuin. Dit scheelt je veel tijd en rekenwerk.

Waar?
Boven in de menubalk kies je voor β€˜Bewatering’. Je kunt vervolgens kiezen voor het toevoegen van sproeiers, een waterpunt of een verdeelbox. Je kunt de bewatering en leidingen automatisch plaatsen in je tekening.

Handig!
Bekijk de bovenstaande video met extra instructies over de bewateringstool en haal het meest uit deze handige functionaliteit.

Leaf5Leaf6